Burg. van Eindhoven Rob van Gijzel en voorzitter BUC prof. Anton van der Geld live in de radio-uitzending van BNRBurg. van Eindhoven Rob van Gijzel en voorzitter BUC prof. Anton van der Geld live in de radio-uitzending van BNR

De Benelux-Europa Prijs door prof. Anton van der Geld voor EU-voorzitter Van Rompuy en EU-commissarissen Kroes en Reding

V.l.n.r. Professor Dr. Anton van der Geld, Eurocommissaris Neelie Kroes, Europees president Herman Van Rompuy en Eurocommissaris Viviane RedingMet plezier wordt in het BeNeLux-Universitair Centrum teruggekeken op de viering van het tienjarige bestaan van de Benelux-Europa Prijs. Toen zijn Europees president Van Rompuy (België) en de eurocommissarissen Neelie Kroes (Nederland) en Viviane Reding (Luxemburg) gelauwerd.

Deze prijs wordt eens in de twee à drie jaar uitgereikt aan personen of instellingen die uitzonderlijke prestaties hebben verricht op het gebied van de Benelux-samenwerking en- vriendschap.

Op de dag van de uitreiking werden ook de BUC- postgraduate-certificaten uitgereikt door de ambassadeurs van België en Luxemburg.
Vijf politiefunctionarissen die zojuist hun studie bij het BUC hadden afgerond, zetten met een korte voordracht het publiek midden in de misdaad met haar grensoverschrijdend karakter in Europa. Het goed beargumenteerde voorstel om een Benelux-politie op te richten besloot een prachtige reeks onderzoeksresultaten van de postgraduatestudenten.

Gewezen premier prof. Mark Eyskens, de hoofdtitularis van het BeNeLux-Universitair Centrum, sloot deze wel heel aparte Academiedag af met een mooi adagium: "Multiculturaliteit wordt onze uitdaging, maar interculturaliteit zal onze kracht moeten zijn!"

Contact | Postbus 206 | NL-5201 AE 's-Hertogenbosch | T +31(0)73 52 14 224 | E info@benelux-universitair-centrum.org
© 2024 BeNeLux - Universitair Centrum | Benelux Merkenwet (BMW) registratienr. 535508 | Disclaimer en Privacybeleid Links  |   Sitemap