Benelux-prof strooit met lintjes

Deel dit bericht op

Diverse prominenten en staatslieden gelauwerd.

Door Menzo Willems – 30 dec. 2019 De Telegraaf, Stan Huygens Journaal

Het is een prestatie wie Anton van der Geld steeds aan zich weet te binden. Onlangs reikte de oprichter en president-hoogleraar van het Benelux Universitair Centrum aan premier Xavier Bettel van Luxemburg de prestigieuze BeNeLux-Europa Prijs 2019 uit. De liberaal kreeg het lintje vanwege zijn bijzondere bijdragen aan de samenwerking in de Benelux en Europa.

Veel prominenten voor hem kregen al een onderscheiding van de Benelux-prof omgehangen, van oud-eurocommissaris Neelie Kroes en haar opvolger Frans Timmermans tot voormalig EU-president Herman van Rompuy en oud-vicepresident van de Raad van State Piet Hein Donner.

De prijsuitreiking vond dit jaar plaats in de salon van het Luxemburgse staatsministerie in aanwezigheid van onder anderen de Belgische prins Charles-Louis de Merode, de Belgische ambassadeur Jean-Louis Six, zijn Nederlandse collega Han-Maurits Schaapveld, de Luxemburgse ambassadeur in Nederland Jean-Marc Hoscheit, oud-minister Maria van der Hoeven en de voorzitter van het Benelux-parlement Gusty Graas.

Eerder ontving de immer met strik getooide prof in Tilburg op de jaarlijkse zitting van zijn Universitair Centrum, waar agenten, justitiemensen en militairen cursussen grensoverschrijdende samenwerking kunnen volgen, oud-premier Jan Peter Balkenende en de Belgische ambassadeur Dirk Achten (l.) voor een lezing over de Benelux en … China.

Deel dit bericht op

© copyright 2024 BeNeLux - Universitair Centrum (BUC) | Benelux Merkenwet (BMW) registratienummer 535508 | Cookies | Privacy