Prinses Margriet ontvangt BeNeLux-Europe-Award 2024

Deel dit bericht op

RVD, nr. 134

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden neemt op zaterdag 25 mei de BeNeLux-Europe-Award 2024 in ontvangst tijdens de Academische Zitting van het BeNeLux-Universitair Centrum (B.U.C.) in Het Havenhuis in Antwerpen. Ook vice-premier van België, prof. Frank Vandenbroucke, krijgt de award uitgereikt op die dag. Het thema van de uitreiking is dit jaar ‘Welbevinden, gezondheid en menselijkheid’. Prinses Margriet krijgt de prijs voor haar vele inspanningen voor het Nederlandse Rode Kruis, waar zij nu erevoorzitter van is.

Tijdens de zitting reiken hoogleraar-voorzitter prof. Anton van der Geld en raadsheer prins Charles-Louis de Merode de prijzen uit, na het uitspreken van de laudatio. Daarnaast worden er toespraken gehouden – in de B.U.C.-context van Nederland en België – door minister van staat prof. Jan Peter Balkenende, minister van staat prof. Mark burggraaf Eyskens en minister van staat prof. Herman graaf Van Rompuy. Ook houden beide ontvangers van de prijs, de laureaten, een toespraak.

De BeNeLux-Europe-Award wordt vanaf 1999 (twee)jaarlijks toegekend door de Stichting BeNeLux-Universitair Centrum en de BeNeLux-Europa-Kring aan personen of instellingen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt op het brede terrein van wetenschap, cultuur en humaniteit in de context van de Benelux en het Verenigd Europa. In 2005 ontving prof. mr. Pieter van Vollenhoven de prijs naast de Belgische minister van staat dr. Herman De Croo.

De non-profit Stichting BeNeLux-Universitair Centrum (B.U.C.) bevordert de samenwerking tussen België, Nederland en Luxemburg, en is actief op het gebied van educatie, wetenschap, cultuur en humaniteit. De werkwijze is erop gericht het menselijke aspect als drijvende kracht in te zetten. Zij realiseert daartoe opleidingen, studie en onderzoek en praktijkgerichte leerstoelen.

Rijksvoorlichtingsdienst

Meer informatie

De uitnodiging van het BeNeLux-Universitair Centrum

Deel dit bericht op

© copyright 2024 BeNeLux - Universitair Centrum (BUC) | Benelux Merkenwet (BMW) registratienummer 535508 | Cookies | Privacy