Regio Business: Els Ruijsendaal in gesprek met prof. Anton van der Geld

Deel dit bericht op

“De inspirerende opvattingen en bijzondere inspanningen voor een betere samenleving in de Benelux van prof. dr. Anton van der Geld, president-stichter van het BeNeLux-Universitair Centrum (B.U.C.) vinden veel weerklank. Hij is daarvoor koninklijk onderscheiden, zowel in België, Nederland als Luxemburg. ‘Er is een nieuwe visie nodig om ons eigen leven en onze toekomst weer met vertrouwen tegemoet te zien. Een oplossing zoeken als ‘steeds vernieuwen’ of ‘geld moet rollen’ werkt niet meer. Een andere visie op de mens, de natuur is pure noodzaak. Je kunt immers niet steeds meer willen vliegen, reizen, bezitten. Je kunt ook niet steeds meer bezuinigen op de gezondheidszorg en daarvoor marktwerking inzetten. Als het erop aankomt, gaat het mis. Meer balans is nodig en daarvoor moet de mens zelf durven te veranderen.’ Hiermee opent Anton van der Geld een zinvol perspectief op anders leven en anders werken.” Interview door dr. Els Ruijsendaal.
Zie de onderwerpen ‘Nieuwe kansen’, ‘Ambitie’, ‘Bezieling’, ‘Nieuwe leerstoel Duurzaamheid B.U.C.’, ‘Idealist en realist’. Lees het volledige artikel (verschenen in Regio Business)

Deel dit bericht op

© copyright 2024 BeNeLux - Universitair Centrum (BUC) | Benelux Merkenwet (BMW) registratienummer 535508 | Cookies | Privacy